Reacties op dit artikel
  • André Plat Vr 19 apr 2013, 16:07

zie ook http://www.qualitycircle.nl/pdf/Kwaliteitsgroep%20DIV.pdf

Jinne licht toe in een bestuursvergadering SOD van 19 april 2013 hoe de kwaliteitsgroep werkt.
    Het aantal leden is nu 20.
    Het initiatief binnen SOD-opleidingen en is doorontwikkeld. (beleid: afgekoppeld van de stichting en vergaderruimte: vraag is toen wel aan de vereniging gesteld).
    Bij uitdieping/verdieping moet binnen 1 jaar een concreet resultaat opgeleverd worden.
    Op de kwaliteitsbank is de informatie te vinden.

Vereniging SOD kan onderdak bieden aan de werkgroep op de site voor publicatie van het werk. Liefst met eigen webredacteur die kan publiceren.
    Of is het een verwachting van SOD-leden dat de kwaliteitsgroep binnen een Vereniging SOD werkt, als autonome werkgroep met de kracht die het nu heeft.

Werkgroep baseline gaat verder door-ontwikkelen en er komt een 'auditing' op. Jinne volgt na de opleiding audit (3daagse) bij de SOD nu bij de Bestuursacademie de auditing opleiding.
    Auditing start met team Informatievoorziening en vervolgens de hele organisatie.
    Opname in de Planning en Controlcyclus.
    Elke norm kan je opnemen.
    Is KPI Kvan of SOD? Zouden we daar een standpunt over innemen en pro-actief invullen met invloed of ....?

Zie ook artikelen OD (via sod-online).

Er vinden ook bedrijfsbezoeken plaats. Na een bezoek aan de provincie Overijssel binnenkort in Zuid-Holland.
    9 oktober een volgende bijeenkomst.

Kwaliteitsgroep is wendbaar en effectief. Boeiende sprekers en workshopleiders.

Wat kan de Vereniging betekenen voor de kwaliteitsgroep?
    Jinne geeft aan draai het om: wat kan de kwaliteitsgroep betekenen voor de Vereniging SOD.
    a. kennisdeling
    b. denktank
    c. artikelen schrijven die benodigd zijn
    We kunnen elkaar versterken. Bijvoorbeeld op de najaarsbijeenkomst een bijdrage leveren.
    Stichting Opleidingen SOD een baseline+ cursus aanbieden (Jack Sheumie en Henk Duits).
    Kwaliteitsgroep ziet het als een duurzame samenwerking waarin we elkaar versterken.

Een Vereniging SOD zou ook kunnen kijken hoe de netwerken in Nederland (en België) op het NL-taalgebied met elkaar verbonden zijn.

Mijn reactie

• HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

SOD Feeds